Cees Roorda wildlife Art
last update 19 maart 2017  LMP © Contact Cees Roorda Dreef 41 6996 BC Drempt T: 0313 476434  E: roorda@kpnplanet.nl
Painting is; The art of protecting flat surfaces from the weather, and exposing them to the critic…
Exposities KUNSTCARAMBOLE Op elke 3e zondag van de maand kunt u terecht voor een (dag- ) culturele trip door de westelijke kant van de gemeente Bronckhorst. De  3e Zondag is de Themadag waarbij de 3 galerieen alles uit de kast trekken door oa  lezingen, life kunstenaars aan het werk hebben, de kunstenaars dus ook meestal allen aanwezig zijn op lokatie. Dit wordt omlijst met een hapje en een drankje .                               De mooiste galerieën – elk mét eigen atelier – in de omgeving bezoeken en tegelijkertijd die omgeving zelf zien? Ga dan mee op onze Kunstcarambole. Deze route leidt u langs Galerie Espace Enny (Laag-Keppel), Galerie ‘de Bisschop’ (Hummelo) en Galerie/monument De Witte Hemel (Drempt). Alle locaties zijn niet alleen uniek en op zichzelf al bezienswaardig, maar zijn bovendien ook uitstekend te bereiken, via auto of natuurlijk op de fiets.

 

2017 6 augustus t/m zondag 3 september. Doesburg de Raadskelder  http://www.raadskelder-doesburg.nl 25 mei - 28 mei Galerie Monument De Witte Hemel Kunstvierdaagse, Atelier en Galerie Monument De Witte Hemel                                                                     Op 25, 26, 27 en 28 mei 2017 is Atelier en galerie Monument De Witte Hemel weer geopend tijdens de Kunstvierdaagse.  www.kunst4daagsebronckhorst.nl 23 maart - 1 november 2017 expositie 'landschappen en dieren' Het Aardhuis Hoog Soeren (Apeldoorn ) www.aardhuis.nl

26 maart

Dagexposititie tav 50 jaar Reewildbeheer Restaurant ¨De Exelse Molen¨, Oude Lochemseweg 4, 7245VJ, Exel, Gelderland Van 10.00 tot 17.00 2016 Kasteel Hackford Brasserie De Keuken van Hackfort 7 juni - 1e week december 2016

12 juni t/m 3 juli 2016 Expositie in de kerk te Herwen en Aerdt

Expositie in de kerk te Herwen en AerdtVan 12 juni tm 3 juli, exposeren Cees

Roorda, WildlifeArt Kunstschilder, en Liesbeth Pieterse, illustrator,

landschapsschilder en dierenportrettist, in de Kerk Herwen en Aerdt

www.kunstkringhge.nl

17 maart - 1 november 2016 Duo expositie 'landschappen en dieren'

Het Aardhuis Hoog Soeren (Apeldoorn ) 17 maart 2016 - 1 november 2016 www.aardhuis.nl

De Fuut

De fuut is een opvallende verschijning in vogelland vanwege het prachtige verenkleed, de jongen-met- zebrastrepen en de prachtige baltsrituelen. Het begint met kopschudden, waarbij de roodzwarte kraag en koppluimen worden opgezet. Daarna onder elkaar door duiken, met gespreide vleugels weer opduiken en tenslotte al watertrappend elkaar waterplanten aanbieden. In het begin van deze eeuw waren ze niet algemeen in ons land, maar nu is een fuut in de stadsgracht de normaalste zaak van de wereld.  

Jonge hazen

Jonge hazen worden geboren met een vacht, de ogen zijn open en de oren staan overeind. Bij de geboorte wegen ze ongeveer 80 tot 100 gram. De vacht van een haas is verschillend van een konijn. De vacht van een haas is langer en grover dan dat van een konijn en vaak hebben jonge hazen een witte vlek op de kop. Jonge hazen worden meestal alleen, soms met een of twee soortgenootjes gevonden.